SÅ HÄR GÅR DET TILL

Vår pedagogiska idé är lösningsfokuserat lärande. Detta innebär att du som studerande tränas i att självständigt lösa uppgifter och utmaningar som kan tänkas uppstå.

Under din utbildningstid lär du dig verktyg och metoder som gör att du kan kommunicera din yrkeskompetens på ett professionellt sätt, med stöd och ledning av föreläsare som handplockas direkt från branschen för att tillföra spetskompetens till respektive kurs.

Din studietid hos oss kommer att vara utvecklande och utmanande och du kommer att märka att du utvecklas både som person och i din profession. Under perioderna för lärande i arbete (LIA) får du många nya kontakter som med största sannolikhet kommer att leda dig till önskat arbete.

För varje utbildning finns en ledningsgrupp med representanter från branschen. Ledningsgruppen säkerställer såväl utbildningens kvalitet som att utbildningen motsvarar aktuellt behov.

Hos oss är alla studier planerade på heltid, vilket motsvarar 40 timmar i veckan med, i snitt 2-3 dagar lärarledda lektioner i veckan. Resterande tid ägnar du åt grupparbeten eller hemuppgifter och utöver det krävs eget arbete för att lyckas med dina studier.

Vi ger dig förutsättningar av hög kvalitet – du skapar din framtid.

Verktyg

Du utbildas och tränas i verktyg som gör att du kan rapportera och presentera ditt skolarbete och yrkeskompetens på ett tydligt och strukturerat sätt.

Metoder

Du utbildas och tränas i metoder och arbetssätt som gör att du med hjälp av de verktyg du lärt dig kan kommunicera ditt skolarbete och yrkeskompetens på ett tydligt sätt.

Profession

Du utbildas i kommunikation, eget varumärke och kundbemötande som gör att du sedan kan samverka och kommunicera din yrkeskompetens på ett professionellt sätt. Vår pedagogiska idé är lösningsfokuserat lärande och du coachas i att självständighet lösa utmaningar som kan tänkas uppstå.

Jag vill börja med att berömma all personal som jobbar på VY. Bemötandet sedan första dagen har varit trevligt och professionellt, man känner sig otroligt omhändertagen som studerande. Jag har aldrig tidigare upplevt detta. Nästan som en liten familj. Introduktionsveckan tycker jag ska vara obligatorisk på alla utbildningar i hela Sverige, så bra var den. Man har lärt känna både sig själv och personerna man kommer träffa dagligen mycket bättre.

Andre Hanna, studerar till lönekonsult på Västerås Yrkeshögskola