Uppdragsutbildningar

Uppdragsutbildningar kommer inom kort.
Studera hos oss Lärande i arbete (LIA)

LÄRANDE I ARBETE (LIA)

På yrkeshögskolan varvas teori med praktik, detta innebär att en del av din utbildning är förlagd ute på en arbetsplats. Utbildningarna är skräddarsydda i nära samarbete med arbetsgivarna och teori varvas med praktik ute på en eller flera arbetsplatser. Det kallas för Lärande i arbete (LIA).

På din LIA-arbetsplats utbildas du i skarpt läge. Under handledning får du vidareutveckla dina kunskaper från skolan i en verklig miljö. Du får arbetslivserfarenhet och får känna på din kommande yrkesroll redan under studietiden. Och får kontakter på arbetsmarknadent som mycket väl kan leda till jobb direkt efter utbildningen.

Hur stor del av utbildningen som är LIA kan skilja sig lite mellan utbildningarna och varje LIA-period har olika inriktningar utifrån de teoretiska kurserna. Se respektive utbildning för mer information.

Din LIA-plats söker du som studerande själv  utifrån kursplan och dina egna önskemål om framtida karriär. Genom hela processen har du stöd och coachning från skolans personal. Du får även utbildning i metoder, verktyg och profession som gör att du kan söka din LIA-plats på ett professionellt sätt samt redovisa dina praktiska lärdomar efter kursen.

Försäkring under LIA-perioden

Som studerande har du en ansvarsförsäkring som gäller under kursen lärande i arbete (LIA) i Sverige. Försäkringen omfattar skada som en yrkeshögskolestuderande tillfogar en icke-statlig arbetsgivare eller företagare hos vilken utbildningen bedrivs. Den omfattar även skadestånd som arbetsgivaren eller företagaren har lämnat ut enligt skadeståndslagen när en studerande vållat skadan.

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen på vår hemsida.

Jag förstår

Dela sidan